7 milijardi ljudi

Izvor: TvojPortal.com, 31.Avg.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 milijardi ljudi

Izvor  :Bizlife.rs U narednih nekoliko dana Zemlja će preći brojku od 7 milijardi stanovnika, a to dete će verovatno biti rođeno u Indiji ili Kini.


Iako niko nije siguran u tačan broj stanovnika na Zemlji, prema proračunima Ujedinjenih nacija sedmomilijardito dete će biti rođeno upravo danas.
U poslednjih 11 godina populacija na Zemlji narasla je za čak milijardu ljudi, dok UN smatra da će do 2050. na Zemlji biti između 8 i 10,5 milijardi ljudi.
U >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << prilog tome ide i sve veći broj stanovnika u Indiji koja trenutno ima 1,2 milijarde ljudi i uskoro bi mogla da postane zemlja sa najvećom populacijom na svetu, čak i od Kine koja trenutno ima oko 1,3 milijarde stanovnika.
Najmnogoljudnija zemlja Afrike Nigerija trenutno ima oko 162 miliona stanovnika, a u UN smatraju da će taj broj 2050. biti 750 miliona.

stanovništvoplanetapopulacija

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas na Zemlji sedam milijardi ljudi

Izvor: medio.rs, 31.Avg.2011

Broj stanovnika Zemlje trebalo bi svakog časa da premaši cifru od 7 milijardi, a to dete će verovatno biti rođeno u Indiji ili Kini, najmnogoljudnijim zemljama sveta, preneli su strani mediji.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.