Izvor: RTS, 21.Nov.2023, 11:45

Пољопривредници који протестују долазе на састанак са премијерком

Представници Удружења пољопривредних произвођача учествоваће на данашњем састанку у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић, рекли су организатори протеста за РТС. Истовремено, пољопривредници настављају протесте у Новом Саду и Суботици.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Пољопривредници који девети дан протестују у Новом Саду јутрос су, у знак протеста, споро возили у кружном току код Рафинерије нафте на улазу у град, а од 12.00 до 15.00 часова планирају да блокирају Темерински мост.

Пољопривредници чекају исход састанка својих представника и премијерке Ане Брнабић у Београду. Организације пољопривредника на састанак шаљу осам представника.
Да оду на састанак у Београду, пољопривредници су се одлучили након састанка који је синоћ одржан у Старој Пазови, а након телефонског разговора са премијерком.
Кажу да су премијерки пренели да је тензија међу паорима велика и да свакога тренутка може ескалирати.
Како најављују, на данашњем састанку неће бити донесене одлуке, већ ће се само утврдити оквири будућих преговора. Истичу да ће од тога ће зависити и будућност протеста.
Протестне вожње и у Суботици Настављају се и протестне вожње суботичких пољопривредника на западној обилазници око Суботице.
Од 10.00 до 16.00 часова тракторима ће се повремено заустављати саобраћај код Биковачке петље на "ипсилон" краку ауто-пута који повезује саобраћајницу Нови Сад–Хоргош и гранични прелаз Келебија.
Успорена вожња кроз кружни ток траје око сат времена, а потом се заустављена возила пропуштају. 
У међувремену могу да прођу интервентна и возила Хитне помоћи, као и аутобуси са малом децом и возила са болесним особама.
Пољопривредници протестују већ девет дана, а затражили су да им се потврди да ће на пумпама имати дизел без акциза истичући да је то услов за почињање разговора у Министарству.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.