Izvor: RTS, 01.Jun.2023, 17:55

Смењена директорка Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић"

Вршитељка дужности директора Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић" у Београду Ивана Сташевић Карличић смењена је са те функције, јавља агенција Танјуг.
Докторка Ивана Сташевић Карличић је од 2002. године запослена у Клиници за психијатријске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << болести "Др Лаза Лазаревић" у Београду, а на месту в. д. директора је од 2017. године.

Радници Клинике "Др Лаза Лазаревић" у више наврата су организовали протесте и штрајкове са захтевом да Ивана Сташевић Карличић буде смењена са места в. д. директора.
Средином маја ове године одржали су протестну шетњу од клинике до Владе Србије, где су предали захтев председници Владе Ани Брнабић за разрешење в. д. директора те установе због наводног мобинга који је вршен над радницима.
Министарка здравља Даница Грујичић рекла је крајем прошле године да је инспекција РФЗО посетила клинику због пријаве о ненаменском трошењу новца и да је установљено да је фактурисано више лекова него што је потрошено, да на рачуну клинике нема средстава за исхрану, док исхрана није плаћена добављачима. 
Такође, министарка Грујичић је навела и да је инспекција Министарства рада, социјалне политике и борачких питања такође нашла неправилности у раду клинике, те да је због тога предложила Влади Србије да директорку смени.
Министарство здравља је неколико пута предложило Влади смену директорке Клинике "Др Лаза Лазаревић".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.