Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 11:28

Опрез приликом припреме хране и ложења ватре на излетиштима, шта је забрањено

Начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Милорад Спасојевић апеловао је на грађане који се одлуче да празник рада прославе у неким од излетиштима да, приликом припреме хране и паљења ватре на отвореном, буду опрезни >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да поштују Закон о заштити од пожара.
"Ако наши суграђани ипак имају потребу да ложе ватру на отвореном простору, то онда мора бити у посебно обележеним и обезбеђеним просторима. Потребно је донети и воду с којом се може угасити евентуални почетни пожар, као и горење на месту где је ложено“, истакао је Милорад Спасојевић.
Подсетио је да је, према Закону о заштити од пожара, забрањено спаљивање остатака стрних усева, смећа на отвореном простору и биљних остатака, а за кршење тог прописа казне су од 10.000 до 50.000 динара, док су за правна лица од 300.000 до 1.000.000 динара.
Спасојевић је истакао да ће припадници Сектора за ванредне ситуације МУП дежурати на излетничким местима и да ће грађани моћи да им се обрате за помоћ, уколико им буде потребна.
Подсетио је да је изузетно важно да се грађани одговорно понашају јер се пожари на отвореном простору веома брзо шире и представљају реалну опасност по животе и здравље наших грађана, а наноси и велике материјалне штете.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.