Uz podršku Kanadske ambasade AFA organizuje hakaton za srednjoškolke

Izvor: DobreVesti.rs, 27.Nov.2021, 10:01

Uz podršku Kanadske ambasade AFA organizuje hakaton za srednjoškolke

Hack IT Girl  takmičenje okupiće 100 devojčica iz srednjih škola širom Srbije koje će zajedno sa mentorkama iz poznatih tehnoloških kompanija, 1. i 2. decembra, raditi na razvijanju tehnoloških rešenja za ekološki izazov po izboru.

 
AFA poziva srednjoškolke iz cele Srbije da se prijave za učešće na virtuelnom hakatonu Hack IT Girl koji se održava 1. i 2. decembra 2021. U pitanju je dvodnevni događaj na kom će se timovi srednjoškolki takmičiti u kreranju najboljeg idejnog rešenja za ekološki izazov po izboru. Na taj način će devojčice imati priliku da, zajedno sa svojim vršnjakinjama, a uz pomoć mentorki iz velikih domaćih i stranih kompanija, zakorače u svet tehnologije, nauke i veštačke...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.