U Finskoj, Nemačkoj i Švedskoj žive najsrećnija deca

Izvor: DobreVesti.rs, 09.Jun.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Finskoj, Nemačkoj i Švedskoj žive najsrećnija deca

BEOGRAD – Istraživanja pokazuju da rezultati na PISA testiranju koji su postigli učenici iz Srbije ne zavise od visine plata u porodici đaka, rekao je analitičar u OECD Alfonso Ećezara na konferenciji “Nove tehnologije u obrazovanju”, koju je u Beogradu organizovao British Council.

 
 
Ista je situacija u zemljama regiona.Ne znači da će zemlje koje više troše na obrazovanje postići bolje rezultate, već je isto tako bitno imati svu neophodnu infrastrukturu koju Srbija sada izgrađuje, rekao je Ećezara na konferenciji koja je okupila oko 3500 nastavnika.
 
Prema njegovim rečima, istraživanja pokazuju da se đaci koji dolaze iz siromašnih delova sveta tradicionalno nalaze...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Evo gde žive najsrećnija deca: Uče najmanje, a postižu najbolje rezultate

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2018

Istraživanja pokazuju da rezultati na PISA testiranju koji su postigli učenici iz Srbije ne zavise od visine plata u porodici đaka, rekao je analitičar u OECD Alfonso Ećezara na konferenciji "Nove tehnologije u obrazovanju", koju je u Beogradu organizovao British Council...Ista je situacija u zemljama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.