Tribina: Viktor Frankl – ima li život smisla do posledenjeg daha

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Apr.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina: "Viktor Frankl – ima li život smisla do posledenjeg daha"

BEOGRAD – Večeras u Domu omladine sa početkom u 19 časova biće održana tribina „Viktor Frankl – ima li život smisla do poslednjeg daha“.


Tribinu organizuju Dom omladine Beograda i Institut za istraživanje kulture i hrišćanstva a na njoj će govoriti psiholozi Vladan Beara i Aleksandar Šibul.
Viktor Frankl, psihijatar koji je preživeo svu patnju koncentracionog logora uspeo je da osmisli svoj život nasuprot užasu koji je opitovao, gledajući ubijanje, mučenje, ponižavanje i obezlićenje ljudi, time je trasirao put za logoterapiju koja je pojam egzestincije stavila u fokus novog psihoterapeutskog pravca.

Frankla smatraju osnivačem Treće bečke psihijatrijske škole, posle psihoanalize...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.