SRPSKI NOBEL ZA FIZIKU: Dobitnik profesor na Univerzitetu Harvard Marko Lončar

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Jun.2023, 11:14

SRPSKI NOBEL ZA FIZIKU: Dobitnik profesor na Univerzitetu Harvard Marko Lončar

Fondacija „Prof. dr Marko V. Jarić“ dodeliće prestižnu nagradu „Marko Jarić“ za 2019. godinu dr Marku Lončaru, profesoru Univerziteta Harvard.

 
 
Nagrada „Marko Jarić“, koja se u medijima ponekad naziva i „srpski Nobel za fiziku“, dodeljuje se punih 25 godina za izuzetne rezultate u fizici, a nagradu su dobili naši najugledniji istraživači od kojih mnogi, poreklom iz Srbije, rade na vodećim svetskim univerzitetima.
 
Za 2019. godinu, kako je navedeno u odluci žirija, nagrada je pripala dr Lončaru „za doprinose u oblasti nanofotonike, primenjene fizike i integrisane optike“. Odluku o dodeli nagrade je doneo žiri čiji su članovi dr Branimir Jelenković, naučni savetnik...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.