PROGRAM POKRET POLET: Zajedničkim delovanjem građana do pozitivnih promena u društvu

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Dec.2023, 21:56

PROGRAM POKRET POLET: Zajedničkim delovanjem građana do pozitivnih promena u društvu

U Srbiji je, zahvaljujući zagovaračkim procesima u okviru programa „Pokret Polet“, koje su realizovali zajedno organizacije civilnog društva i mladi istraživači, u prethodnih godinu dana u pet lokalnih zajednica došlo do izrade nacrta lokalnih javnih politika koje su uključivale inovativne usluge socijalne zaštite, dok su dve usvojile izmene.

 
 
Takođe, podnete su tri inicijative za izmene nacionalnih politika, a predstavnici organizacija uključeni su u rad sedam radnih grupa za izradu i izmene javnih politika, istaknuto je na godišnjoj Konferenciji prvog ciklusa programa „Pokret Polet“ pod nazivom „Promena perspektive“, koji je organizovala Trag fondacija.
 
Program se...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.