Nadbiskup Hočevar: razumevanje vere i doslednost verovanja

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Apr.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadbiskup Hočevar: razumevanje vere i doslednost verovanja

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar pozvao je vernike Nadbiskupije beogradske i sve hrišćane da na praznik Uskrsnuća Isusa Hrisata krenu naput sa Vaskrslim Gospodom i pokušaju da na pravi način shvate poruku Njegovog stradanja i pravo značenje vere.
 
"Jedan od najtragičnijih obeležja današnjice leži u pogrešnom shvatanju i negativnom predstavljanju vere", rekao je Hočevar upozorivši da mnogikoji sebe smatraju vernicima nemaju ni osnovna saznanja o veri i da jeovaj praznik nad praznicima prilika da krenu putem svog ličnog vaskrsa ipreobraženja.
 
"Većina ljudi, pre svega ne veruje dosledno u Boga Stvoritelja. Žive kao da Boga nema i ponašaju se kao kao da su oni sami jedini gospodari svegastvorenog,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.