Izvor: DobreVesti.rs, 11.Jun.2020, 20:08

Knjiga za svako dete: Mali kućni ogledi

Može li se napraviti brodić na mlazni pogon? Kako vazduh može da podigne teret? Da li se u kući može proizvesti munja? Uz nekoliko predmeta koje svakodnevno koristite – sve ovo je sasvim moguće. Da li želite da saznate zašto novčić nestane kada se u čašu sipa voda, zašto se papir ne može presaviti osam puta i da li zvuk može napraviti sliku? Ako je odgovor da, počnite da izvodite zanimljive eksperimente iz knjige Mali kućni ogledi. 240 eksperimenata koje možete izvesti kod kuće.

 
Autori knjige su fizičar Tomislav Senćanski i tim Kreativnog centra, a ilustracije su uradili Miroljub Milutinović Brada, Nemanja Ristić i još nekoliko ilustratora.
 
Svaki odeljak knjige (Osobine tela,...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.