Kafe bar 16 u kom rade deca iz Svratišta obezbedio opstanak crowdfunding kampanjom

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Nov.2020, 17:15

Kafe bar 16 u kom rade deca iz Svratišta obezbedio opstanak crowdfunding kampanjom

Kafe bar 16, čiji je opstanak bio ugrožen posledicama aktuelne pandemije, za samo 8 dana crowdfunding kampanje #Podrzi16 prikupio je oko milion i dve stotine hiljada dinara neophodnih za opstanak, plate zaposlenih i eventualno zapošljavanje novih radnika tokom naredne godine.

 
Kafe bar 16 je socijalno preduzeće koje je osnovao Centar za integraciju mladih sa ciljem da se u ovom kafeu obuče i zaposle mladi koji žive i rade na ulici kada napune 16 godina i izgube mogućnost boravka u Svratištu za decu. Crowdfunding ili grupno finansiranje, je alternativni način prikupljanja sredstava od pojedinaca i zajednice na specijalizovanim platformama kroz online kampanju.
 
Crowdfunding kampanja #Podrzi16...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.