HRABRI KORACI: Šta su pametne rukavice za slepe i kako pomažu korisnicima

Izvor: DobreVesti.rs, 04.Avg.2023, 12:18

HRABRI KORACI: Šta su pametne rukavice za slepe i kako pomažu korisnicima

Savez slepih Srbije uz pomoć donatora, obezbedio je 50 besplatnih rukavica za slepe svojim članovima. Prvi put u našoj zemlji, multifunkcionalno pomagalo, rukavica "Anora" podeljena je po prioritetima: prvenstveno učenicima, studentima i zaposlenim slepim osobama iz cele Srbije.

 
Jelena i Veljko, slepi su od rođenja. Uz želju i volju, kažu sve je moguće, pa je Jelena na trećoj godini Pravnog fakulteta, a Veljko - srednjoškolac, odličan učenik, glumac, zaljubljenik u note.
 
Rukavica za slepe, olakšaće im svakodnevicu kojom godinama hrabro koračaju.
 
“U nekim prostorima koje ne poznajem, koje ne znam kako tačno izgledaju pomoćiće mi”, kaže Veljko Šarčević iz Kragujevca....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.