E-FAKTURE INFORMATOR: Pomoć svim korisnicima

Izvor: DobreVesti.rs, 10.Dec.2022, 11:20

E-FAKTURE INFORMATOR: Pomoć svim korisnicima

Krajnji rok 1. januar 2023. za sve pravne subjekte koji su u obavezi da koriste eFakture je vrlo blizu. Čini se da je vreme brzo iscurilo za većinu privatnog sektora koji je delimično ili u vrlo maloj meri spreman za punu primenu elektronskih faktura.

S tim u vezi je više puta pokrenuta i inicijativa od strane privrednika da se početak pune primene novog Zakona o elektronskom fakturisanju odloži, iz razloga nespremnosti, odnosno, nemogućnosti brže tranzicije privatnog sektora da pređe na novu proceduru pravljenja računa. U ovom trenutku je izvesno da novog odlaganja neće biti, tako da je 1. januar ostao krajnji rok za privatni sektor.
 
Kako je započeo sa radom novi sistem elektronski faktura (SEF),...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.