Dvanaest najpoznatijih filozofa u istoriji

Izvor: DobreVesti.rs, 13.Apr.2016, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaest najpoznatijih filozofa u istoriji

BEOGRAD - Filozofija znači „ljubav prema mudrosti“, i ništa nije važnije i istinitije onima koji vode svoj život kao filozofi. Žeđ za znanjem i razumevanjem univerzuma vodila je mnoge filozofe da napišu knjige, predaju lekcije i da koriste druge načine da prenesu svoja saznanja i razumevanje drugima.

 
Studenti ovih poznatih filozofa su gradili svoja znanja, ujedinili sva svoja saznanja kako bi formirali što dublju mudrost koju mogu podeliti sa kasnijim generacijama, prenosi porta iSerbia.rs.

Zanimljivo je da su mnogi poznati, pravi filozofi bili zapravo naučnici. Oni su koristili racionalne misli kojima su dolazili do nekih naučnih saznanja koje mi danas koristimo za dokazivanje i u...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.