Današnji Google pretraživač u znaku Lole Flores

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Jan.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Današnji Google pretraživač u znaku Lole Flores

BEOGRAD - Na današnji dan, 21. januara 1923. godine, u mestu Heres de la Frontera u Španiji, rođena je pevačica, igračica i glumica, ikona Španske ciganske kulture, Lola Flores.


Njeno puno ime bilo je Marija Dolores “Lola” Flores Ruiz. Iako nije bila romskog porekla (mada je rekla da joj je deda imao romsko poreklo), snažno se identifikovala sa romskom kulturom, prenosi portal Edukacija.rs.

Svojim muzičkim i glumačkim talentom brzo je stekla slavu u Španiji, a i međunarodna slava je ubrzo usledila, nakon nekih značajnijih uloga koje je imala.

U ranoj mladosti počela je da se bavi andaluzijskim folklorom, pa je tako i počela svoju karijeru – kao pevačica i plesačica narodnih...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.