Dan planete zemlje: Hitna akcija za klimu

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Apr.2021, 17:57

Dan planete zemlje: Hitna akcija za klimu

Međunarodni dan planete Zemlje obeležava se svake godine 22. aprila u cilju skretanja pažnje na značaj očuvanja prirode i opasnosti koje prete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama, usled razvoja industrije, povećane potrošnje energije, globalnog zagrevanja i klimatskih promena.

 
Tema ovogodišnjeg Dana planete Zemlje je „Akcija klima“.
 
Prema podacima iznetim u analizi Srbija – Evropski lider,ali u zagađenosti vazduha, čiju je izradu, u saradnji sa portalom European Western Balkans, podržala Platforma za opštedruštveni dijalog o sprovođenju ciljeva održivog razvoja u Srbiji “Održivi razvoj za sve”, navodi se da se godinama unazad, stanovnici gradova Srbije žale na...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zavod za zaštitu prirode Srbije: Današnji Dan planete zemlje podseća na značaj očuvanja prirode

Izvor: Danas, 22.Apr.2021, 00:14

Dan planete Zemlje obeležava se širom sveta na današnji dan 22. april pod motom "Akcija klime", sa naglaskom na klimatske promene.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.