Besplatni fizički treninzi za osnovce i za fakultetlije

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Dec.2013, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni fizički treninzi za osnovce i za fakultetlije

BEOGRAD - Ministarstvo omladine i sporta dalo je punu podršku preporuci Nacionalnog prosvetnog saveta o vraćanju časova fizičkog na fakultete, a sve u cilju što bržeg poboljšanja zdravlja nacije.

Takođe, Ministarstvo omladine i sporta planira da tokom 2014. godine pokrene program koji podrazumeva besplatne treninge za studente viših škola i fakulteta u Srbiji.
U ovom Ministarstvu smatraju da je neophodno unaprediti nastavu fizičkog vaspitanja na svim nivoima od predškolskog pa do univerzitetskog.
Zabrinjavajući su rezultati istraživanja koji pokazuju da čak tri četvrtine odraslog stanovništva nije fizički aktivno i da polovina ima visok pritisak što Srbiju često stavlja na neslavne liste smrtnosti...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Plivanje za osnovce, klizanje za studente

Izvor: Politika, 12.Dec.2013

Usvojene mere za poboljšanje nastave fizičkog vaspitanja, ali prvi uslov sređivanje i izgradnja sala u školama..Plivanje u mlađim razredima, skijanje u šestom, veslanje, vožnja rolera, stoni tenis, klizanje, obavezno fizičko vaspitanje na fakultetima, neke su od mera za unapređenje nastave fizičkog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.