BESPLATNO IZVOĐENjE MONODRAME: „Vetar i zastave“ o čuvenom srpskom junaku Tanasku Rajiću

Izvor: DobreVesti.rs, 28.Jun.2023, 11:08

BESPLATNO IZVOĐENjE MONODRAME: „Vetar i zastave“ o čuvenom srpskom junaku Tanasku Rajiću

Besplatno izvođenje monodrame: „Vetar i zastave“ o čuvenom srpskom junaku Tanasku Rajiću biće održano 28. juna u 18 časova u Muzeju Vuka i Dositeja (Gospodar-Jevremova 21, Beograd).

 
Predstava je rađena u produkciji Gradskog pozorišta Čačak, u okviru programa Prestonica kulture Srbije 2023 - "Čačanska rodna" i predtsavlja gostovanje Čačka u Beogradu.
 
Za tekst ove monodrame zaslužan je naš čuveni pisac Dejan Stojiljković. Uloga Tanaska Rajića poverena je mladom glumcu Nikoli Šurbanoviću, a ova predstava pretpremijerno je izvedena na Brdu Ljubiću, kao deo Vidovdanskih svečanosti.
 
Režiju monodrame uradio je Milan Milosavljević. Kostim je radila Marina Medenica...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.