Trka Deda Mrazeva - tradicija i humanost Beograda

Izvor: Studio B, 27.Dec.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka Deda Mrazeva - tradicija i humanost Beograda

„Trka Deda Mrazeva" ima već osmogodišnju tradiciju, a humanitarni karakter postaje zaštitni znak manifestacije, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je na svečanom otvaranju u ime Grada Beograda pozdravio učesnike trke.

- Izuzetno je važno da svi pokažemo dobri duh praznika i da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Manifestacija je deo programa koji Grad Beograd priprema uoči i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dočeka Nove godine, a ovog puta dešavanja su počela još 5. decembra - istakao je Mladenović.

Otvorena su dva klizališta i Trg bajki, a očekuju nas i brojni koncerti, dodao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika je pozvao Beograđane i goste Beograda da posete programe i precizirao da je velik broj turista iz zemlje i inostranstva već pristigao u naš glavni grad.

- Raznovrsne manifestacije, dobro raspoloženje i osmeh na licima, ali i humanost, to je ono što Beograd izdvaja od drugih gradova - poručio je Mladenović.

Ovogodišnja trka Deda Mrazeva deo je manifestacije „Beogradska zima", a novčana sredstva namenjena su deci sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Pod sloganom „Deda Mrazevi daruju život", u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Organizatori trke su Fondacija „Natalis" i Sportski savez Rakovice, a pokrovitelji Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu.

Pod sloganom "Deda Mrazevi daruju život" Deda Mrazevi i Baka Mrazice protrčali su i prošetali Ulicom kralja Milana, sa startom kod Terazijske česme.

Srpska streljačica Zorana Arunović označila je start trke, a od preko 2.500 Deda Mrazeva najbrži je bio Beograđanin Miroslav Dukadinović. Među takmičarkama prva na cilj je stigla Marta Medoš iz Niša.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trka Deda Mrazeva- tradicija i humanost Beograda

Izvor: Prva.rs, 27.Dec.2015

"Izuzetno je važno da svi pokažemo dobri duh praznika i da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Manifestacija je deo programa koji Grad Beograd priprema uoči i posle dočeka Nove godine, a ovog puta dešavanja su počela još 5. decembra", istakao je Mladenović.. Otvorena su dva klizališta...

Nastavak na Prva.rs...

Deda Mrazevi trčali za decu 

Izvor: RTS, 28.Dec.2015, 00:00

U sklopu obeležavanja gradske nove godine, oko 3.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica trčalo je ulicom Kralja Milana u Beogradu. Tradicionalna, osma po redu "Beogradska trka Deda Mrazeva" organizovana je u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, a prikupljena...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.