Izvor: Kragujevac.rs, 29.Dec.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skroman doček Nove godine

U Kragujevcu neće biti organizovanog dočeka Nove godine od strane lokalne samouprave. Osnovni razlog je teška finansijska situacija. Kragujevčani će 31.decembra u ponoć moći da uživaju u vatrometu sa zgrade Gradske uprave, a tradicionalno poklon česitikom od 100 hiljada dinara Grad će darivati prvorođenu bebu koja se rodi u Novoj godini i po Gregorijanskom i po Julijanskom kalendaru - rekao je predsednik Skupštine grada Milan Urošević.

Neki bi rekli skromno, po meni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << s razlogom, s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se Grad nalazi ne samo ove godine već nekoliko godina unazad - smatra Urošević. Predsednik Skupštine grada dodao je i da nema prevelikog razloga za slavlje i da je logično je da se u velikim gradovima, posebno u glavnom gradu, održavaju proslave koje traju po nekoliko dana uz učešće velikih zvezda. ''U Beograd dolazi na hiljade turista iz regiona, Evrope i sveta. To sa našim gradom još nije slučaj a cilj nam je da, negde u budućnosti, Kragujevac postane atraktivna turistička destinacija i za Novu godinu'', rekao je Urošević.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.