Policija osujetila teroristički napad u Ročesteru

Izvor: Press, 31.Dec.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija osujetila teroristički napad u Ročesteru

Policija je uhapsila 25-godišnjeg muškarca koji je planirao da na dočeku Nove godine izvede napad na jedan restoran u Ročesteru, u američkoj državi Njujork, saopštio je danas Stejt department.
       "Ef-Bi-Aj (FBI) je osujetio Imanuela Lačmena u nameri da za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << doček Nove godine ubije civile", saopštilo je američko ministarstvo pravde.
Kako je javio Rojters, predstavnik Federalnog istražnog biroa (FBI) Adam Koen je izjavio da je FBI zabrinut zbog ljudi koji iz drugih delova sveta putem Interneta "motivišu ljude u SAD da počine nasilje u mestima u kojima žive".
Stejt department je saopštio da je muškarac optužen i da je pokušao da pruži materijalnu podršku terorističkoj Islamskoj državi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.