Izvor: Soko-zabava.info, 03.Nov.2015, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji običaji širom sveta – od želja do očekivanja

Otpraćanje poslednjeg dana stare godine je puno optimizma, jer se niko ne nada lošoj narednoj godini. Od pamtiveka postoje običaji koji treba da nam obezbede da dolazeća godina bude dobra.

Uglavnom se radi o veoma jednostavnom zadatku koji treba da ispunimo u ponoć ili prve novogodišnje noći – a zadatak se razlikuje od naroda do naroda.

Nova godina 2016

Isplanirajte na vreme svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << doček Nove Godine ili konsultujte neke od specijalističkih sajtova za ovu Novu 2016 www.docek-nove-godine.com/!

Čestitke sa kravama

Za dodatno osiguranje sreće, Rumuni će baciti novčiće u reku.

Novogodišnje tradicionalno belo u Brazilu

Španski “crvendaći” u Novoj :)

Gledanje u olovne gravure, novogodišnji običaj Nemaca i Finaca

Vasilópita

U Grčkoj, kad krene odbrojavanje, porodice gase svetla u stanu da bi u novu godinu ušli sa „novim vidicima“. Jede se Vasilópita, kolač u kome je novčić , a sreća ide onome koji dobije novčić. Zanimljivo je da ovaj običaj postoji i u Boliviji.

Običaji Rusa ne idu nikad bez čaše

I obavezno uradite nešto od ovih sujevernih i zabavnih stvari. Ulepšaće vam najluđu noć.

Razlikujete li želje od očekivanja :)

I dok sprovodite svoj ritual pazite šta priželjkujete, a pogotovu šta  očekujete, jer nekima će se i ostvariti!

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.