Doček Nove godine pod morem

Izvor: Blic, 01.Jan.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček Nove godine pod morem

Ronilački centar Neptun iz Šila na Krku organizovao je jedinstven doček Nove godine.

Dvadesetak ronilaca ispratilo je Staru i nazdravilo Novoj godini pod morem, odnosno na brodskoj olupini 25 metara pod morem, prenela je HTV.

Roniocima iz Hrvatske na silvestarskom uronu pridružili su se i kolege iz Slovenije, Nemačke, Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa čak i iz Indije.

A dvadesetak Puljana danas tačno u podne proslavilo je ulazak u Novu godinu tradicionalnim kupanjem u moru.

Kupači su u hladnom moru, temperature oko desetak stepeni, plivali zajedno nekoliko minuta, nazdravili šampanjcem i čestitali rođendan jednoj od najstarijih kupačica, Almi Šešliji (81), koja je i pokrenula to tradicionalno pulsko novogodišnje kupanje.

Najstariji kupač bio je 87-godišnji Žika Radenković koji se takođe već više od dvadesetak godina svakodnevno, i to noću, kupa u moru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.