Slavlje u novoj štali

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje u novoj štali

Kada je povod lep, mesto za slavlje nije važno. Tako su ovih dana mnogobrojni Lazovići iz sela Garaši kod Aranđelovca nasmejanih lica proslavljali izgradnju nove štale i to ne za trpezarijskim stolom, uz piće i meze, već ispred samog objekta koji njima život znači.

Korak napred: Lazovići

 

Lazovići su samo još jedna od raseljenih porodica sa Kosova i Metohije koja je smeštaj i dom potražila u selu Garaši. U okviru projekta pomoći familijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa petoro i više dece u Srbiji dobili su ovih dana na poklon novu štalu, koju su im izgradili aktivisti humanitarne organizacije Srbi za Srbe i uložili samo u materijal 2.670 evra.

Tako su domaćin Željko i domaćica Milena Lazović, koji imaju petoro dece: blizance Anđelu (14) i Jovanu (14) , Anu (9), pa opet blizance Sekulu (3) i Ninu (3), dobili još jednu šansu za budućnost svoje velike porodice. Naime, oni su još pre dve godine kupili kuću u ovom selu blizu Topole, uz dva hektara zemlje.

 

Lazovići su planirali da pokrenu na svom imanju uzgoj ovaca što bi im, kako veruju, obezbedilo sigurne prihode u narednom periodu. Zasad žive u trošnoj kući u koju su odskoro uveli vodu i struju. Izdržavaju se od skromnog dečjeg dodatka i povremenih očevih nadnica.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.