Završen ciklus koncerata za decu Beogradske filharmonije

Izvor: NaDlanu.com, 27.Mar.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen ciklus koncerata za decu Beogradske filharmonije

Nakon 14 koncerata, održanih za decu školskog uzrasta, u petak, 27. marta, završen je ciklus koncerata za najmlađe u Beogradskoj filharmoniji. 2688 dece je imalo prilike da čuje muzičku bajku „Čarobnjakov učenik“, francuskog kompozitora Pola Dikaa. Glumac Bojan Perić, dirigent Nemanja Mitrašević i Filharmoničari, uveli su školarce u svet klasične muzike na zabavan način.

Glavnu ulogu u finalu svakog koncerata imala je publika. Školarci su se pridruživali muzičarima >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i u zajedničkom ritmu činili su deo orkestra Beogradske filharmonije. Na kraju svakog koncerta, Filharmonija je dobijala nove dirigente, a to su bili najhrabriji mališani koji su se odlično snalazili u ulozi vođe orkestra! Kroz muzičku bajku o „Čarobnjakovom učeniku“, deca su imala priliku da nauče šta je muzički motiv, muzička tema, koji su to neobični instrumenti, kao i koliko je teško i komplikovano napisati jedno muzičko delo, naročito za veliki orkestar.

Edukacija najmlađe publike jedan je od najvažnijih ciljeva Beogradske filharmonije, tako da se već treću sezonu za redom organizuju koncerti za decu. Cilj ovakve vrste programa je da što veći broj dece dobije priliku da uđe u koncertnu dvoranu i upozna se sa orkestrom.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.