VEČERAS: Grupa My Disco

Izvor: NaDlanu.com, 27.Sep.2011, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEČERAS: Grupa "My Disco"

"My Disco" su oformljeni 2003. u Melburnu, Australija. U početku je njihov muzički izraz pripadao math-rocku, sa čestim promenama rifova i ritmova i izlomljenim deonicama. Nastupaju u klubu "Gun" utorak, 27. septembra.

Značajna je pažnja koja im se posvećuje u alternativnim krugovima, što zbog interesantne muzike, što zbog nekovencionalnih koncerata po parkovima, magacinima i sličnim neobičnim mestima. Bend odmah kreće i sa turnejama po inostranstvu, mahom po zemljama kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su Tajland, Kina, Meksiko…Posle nekoliko singlova i EP izdanja, MY DISCO objavljuju album prvenac 2006. pod naslovom “Cancer” . Ploča donosi znatnu promenu u zvuku, bend se okreće pre svega minimalizmu. Naslov je donekle simboličan jer je basista i pevač, Liam Andrews, u to vreme oboleo od hočkinsonove bolesti. Srećom, to je sada iza njega.Krajem 2007. MY DISCO snimaju drugi album “Paradise” i to u Čikagu, u studiju čuvenog Stevea Albinia (Big Black, Rapeman, Shellac) koji se na istom našao u ulozi snimatelja. Albini uspeva da uhvati živi zvuk benda i nije čudo da se MY DISCO vraćaju u Electrical Audio studio 2010. godine, gde snimaju i svoju treću ploču – “Litle Joy” . Ovaj put minimalizam je doveden do savršenstva u spoju sa hipnotičkim ritmovima što rezultira najvišim ocenama kod rok kritičara širom sveta.Živi nastupi su prava slika benda. Ritam, gitarski rifovi i oko granice bola visina decibela koje proizvode na koncertima sada su već osobenost po kojoj se My Disco izdvajaju iz mora drugih predstavnika guitar-noise ili post-rock žanra.Karte za beogradski concert su u pretprodaji u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC “Eurocentar”, Makedonska 30) po ceni od 500 din. Cena ulaznice 500 dinara u pretprodaji, 700 na dan koncerta.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Rosa Parks (Mađarska) & Went

Izvor: NaDlanu.com, 27.Sep.2011

U utorak 18. otkobra u Kulturnom Centru Grad nastupice mađarski sastav Rosa Parks. Bend koji je dobio naziv po aktivistkinji za ljudska prava svira instrumentalnu, gitarsku muziku na granicama post-rocka, sa uticajem math-rock, pank i indie muzike, praveci fuziju jednako progresivnu, koliko i energičnu...Publika...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.