UNISON & SENATA FOX

Izvor: Plakatt.com, 01.Nov.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNISON & SENATA FOX


Kulturni Centar Grad, Beograd
Friday 5 Nov 22:00

UNISON / BEOGRAD
SENATA FOX / ZAGREB
Unison je možda najstariji aktivni srpski hardcore bend. Nastali su negde 1994. godine i iako su ostali dosledni formi od tada se njihov muzički stil dosta menjao. Koncertno su obeležili sve veće gradove u Srbiji kao i u zemljama u regionu, a 2003. godine su sa zagrebačkim bendom Senata Fox imali i višenedeljnu evropsku turneju. Imaju više od 10 izdanja, od čega je većina na vinilu, a od kojih su neka izdanja izašla za izdavačke kućce u Holandiji, Irskoj, Nemačkoj… Tokom godina svirali su sa bendovima kao što su No Means No, Blitz Babies, Intensity, a često su poređeni sa His Hero Is Gone, Seeing Red, Unbroken. Unison je, iako politički svestan, uvek držao za shodno da zadrži neku vrstu individualnosti u sredini gde su etiketiranje i klasiranje više nametnuti kao standard nego kao želja/potreba. Muzički, bend se pomerio ka nekim psihodeličnijim, metaliziranijim momentima sa etno elementima.
http://www.myspace.com/unison011
http://www.facebook.com/pages/Unison/348652910069?v=wall
Senata Fox je bend iz Zagreba, Rijeke i Kašine koji je osnovala bradata ekipa 1999. godine koji su tada svirali u bendovima poput: Panaceja, Amok, Drotweiller, Lunar, Nikad, Razlog Za, 5 Minutes To Steve... bend je nastao sa ciljem da zvuče kao brzi trashy hardcore-punk bendovi koji su se slušali u to vreme naglašavajući tako bes i frustracije uzrokovane modernim životom. Iza sebe imaju dosta odsviranih koncerata, jednu evropsku turneju sa Unison, i par izdanja, od kojih su neka na vinilu. Kuriozitet Senate je da su članovi benda raštrkani po različitim gradovima, što na neki način pokazuje nivo njihove motivacije za sviranjem. Senati Fox je ovo drugi put da svira u Beogradu. Unison će posle duže pauze održati concert u Beogradu u KC GRADu, zajedno sa Senatom Fox.
CENA KARTE 300 RSD.

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.