Tristan i Izolda otvaraju novu sezonu direktnih prenosa iz Meteropoliten opere ove subote u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Izvor: Prva.rs, 06.Okt.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tristan i Izolda" otvaraju novu sezonu direktnih prenosa iz Meteropoliten opere ove subote u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center

Priča o Tristanu i Izoldi je srednjovekovna legenda o tragičnoj ljubavi, a novom produkcijom ove opere dirigovaće Sir Sajmon Ratle, koji se prvi put pojavljuje u uživo prenosima. Nina Stem igra vodeću ulogu Izolde, koju je izvodila u više operskih kuća širom sveta, dok se u ulozi njenog saputnika Tristana našao australijski tenor Stjuart Skelton, koji je u Metu pevao ulogu Sigmunda u operi “Prsten” 2013. godine. Ekaterina Gubanova i Evgenij Nikitin debituju u Metropolitenu pevajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uloge Braganje i Kurvenala, dok se Rene Pape treću sezonu zaredom vraća na ovu pozornicu. Režiju opere potpisuje Marijus Trelinski, reditelj duplog programa Metropolitena iz 2015. godine – “Jolanta” i “Dvorac Modrobradog”.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom 4 ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 dinara za sezonu 2016/2017.
Ljubitelji operske umetnosti će imati priliku da u sezoni 2016/2017 pogledaju ukupno deset predstava, uključujući pet novih produkcija i tri premijere, koje će biti prikazane uživo u visokoj rezoluciji u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Svoju premijeru u visokoj rezoluciji imaće i Verdijev biblijski ep „Nabuko“, sa Plasidom Domingom u naslovnoj ulozi, Mocartova opera „Idomeneo”, kojom će dirigovati muzički direktor Metropolitena, Džejms Livajn, ali i opera komponovane 2000. godine, „Ljubav izdaleka“, finske kompozitorke Kaije Sarihao. Posetioci bioskopa Cineplexx će moći da pogledaju nove produkcije Gunoove opere „Romeo i Julija“, sa Dianom Damrau i Vitorijom Grigoloom u ulogama Šekspirovih tragičnih ljubavnika; Dvoržakove „Rusalke“ sa Kristinom Opole u njenom prvom nastupu u Metropolitenu i to u ulozi kojom se proslavila u svetu, i Štrausovog „Kavaljera sa ružom“, sa Rene Fleming kao Maršalin i Elinom Garančom u ulozi Oktavijan. Nova sezona donosi i Mocartovu tragikomičnu operu „Don Đovani“ sa Sajmonom Kinlisajdom u njegovom prvom nastupu u Metropolitenu, Verdijevu „Travijatu“ sa Sonjom Jončevom u ulozi Violete, dok će svoj uspeh iz prethodnih sezona ponoviti fenomenalni duo Ana Netrepko i Dmitrij Hvorostovski kao predvodnici opere „Evgenije Onjegin“ Petra Iljiča Čajkovskog.
Više informacija može se naći na www.cineplexx.rs.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.