POSLE 15 GODINA: Laušević ponovo na filmskom platnu (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 23.Nov.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 15 GODINA: Laušević ponovo na filmskom platnu (VIDEO)

Laušević se posle 15 godina vratio na filmsko platno u ostvarenju Miroslava Momčilovića "Smrdljiva bajka", čija premijera će biti 25. novembra u Beogradu.

Žarko Laušević, uz Jelenu Đokić, igra glavnu ulogu u melodramskoj priči sa srećnim krajem o ljudima sa margine, koji su kao beskućnici odbačeni i izopšteni iz normalnog života u glavnom gradu Srbije.

Prema njegovim rečima, igrajući beskućnike sa ulice u svakoj sceni su pokušavali da otkriju šta >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << se menja u čoveku kad mu se sudbinski izmeni život, a njegov lik Mimo doživljava najveću promenu kad se prvi put u 50 godina zaljubi.

Momčilović je objasnio da je inspiraciju pronasao u realnom životu u komšiluku, gde u šahtu živi jedan par, ali nije želeo da snimi dokumentarni film, jer bi on bio tragičan, već bajku o ljubavi dvoje koji nemaju ništa na svetu.

Film je snimljen u kooprodukciji Srbije, Crne Gore i Bugarske, uz podršku Ministarstava kulture i Euroimaža, a ući će u bioskope posle premijera u Beogradu i Novom Sadu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.