MARKO VUKOVIĆ

Izvor: Plakatt.com, 16.Dec.2009, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARKO VUKOVIĆ


CaffeClub Green, Niš
Friday 18 Dec 23:00

[minimal-tech-house]
Green Caffe-Club
Subota 18-12-09 23h
DJ Marko Vukovic/Rezonant/Beograd
http://www.myspace.com/djmarkovukovic
http://www.myspace.com/rezonant
Joy/Kondukter/Nis
Ulaz: 100 din
BIO: DJ Marko Vukovic:
Rodjen 1976. godine, svoje interesovanje prema elektronskoj muzici pokazao je jos davne 1993. godine, sa otvaranjem legedarnog kluba „Industrija“ u Beogradu. Sakupljajuci znanja i tehniku od drugih DJ-eva iz tog perioda, upustio se u DJ vode 1999. godine. Krajem 2002. godine, upoznaje DJ Chodu, koji je u to vreme bio vlasnik prodavnice ploca „Groove Inn“ u Beogradu, i sa njim, i DJ Mandarinom, osniva organizaciju GROOVE INN. Radeci u prodavnici ploca, i svakodnevnim visesatnim vezbanjem, stekao je zavidnu tehniku mixanja ploca i otkrio sve mogucnosti DJ mixete.
Svoju prvu rezidenturu u klubu Mamolo dobio je 2003. godine, i uspesno je bio rezident sada vec legedarnog utorka u Mamolu tri sezone, koliko je i radio taj klub. Kroz taj utorak u Mamolu su prosli brojni domaci DJ-evi, kako vec afirmisani, tako i neafirmisani mladi DJ-evi, sto je i bio koncept utorka u Mamolu, pruzanje sansi mladim i neotkrivenim talentima. Pored rezidenture u Mamolu bio je rezident DJ petkom u klubu Cvijeta vise od godinu dana, gde je ugostio brojne domace DJ-eve, a i goste iz drugih susednih drzava. Trenutno je rezident DJ u klubu Andergraund petkom.
Pored nastupa u svim priznatim klubovima Beograda (Plastic, Andergraund, Mamolo, Cvijeta, Exile, Sound...), i gostovanjima u gradovima sirom Srbije, nastupao je i na festivalima “EXIT”, “Ovo je moj grad”, “Beer Fest”, “BLEF”…
Ucestvovao je 2007. godine na “TECHNOLOGY – The best DJ annual awards”, gde je proglasen za najboljeg domaceg DJ-a u 2007. godini.
DJ pult je delio i sa zvezdama kao sto su Oxia, D-Nox, Booka Shade, Dubfire & Sharam (Deep Dish), Claude Von Stroke, Eelke Kleijn, Pole Folder, Fine Taste, Yousef, Greed, Ladytron, Eddie ‘Evil’ Richards, Liz Edwards, John Silva,...
Krajem 2007. godine pocinje da se bavi produkcijom sopstvene muzike, da bi u decembru 2008. godine u saradnji sa Audionovom izdao svoje prvo izdanje 'WHISTLIN' BUG' za Rezonant etiketu, a ubrzo zatim i drugo izdanje 'RADIO CALL' za EchoPlast.
2008. godine potpisuje za REZONANT etiketu ciji su vlasnici Audionova i En-Tropic.
Muziku koju pusta ne voli da svrsta u neki odredjeni pravac. To je progresivna muzika sa masovnim zvukom koji ima elemente house, tribala, elektra, minimala i na trenutke trancy zvuka. Poznat je po dinamicnom miksu i svojoj komunikaciji sa publikom za vreme DJ seta, i ne ustrucava se cak da za vreme seta sidje sa DJ pulta na dancefloor.
„Najbitniji mi je feedback od publike. Ne volim kada DJ ne obraca paznju na publiku. Mi smo ipak tu ih zabavimo, i da im prezentujemo nasu muziku u najboljem svetlu. Ako je feedback i kontakt sa publikom dobar, zurka ne moze da bude losa.“

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.