Los niños de los ojos rojos

Izvor: Plakatt.com, 18.Mar.2010, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Los niños de los ojos rojos


Dom Omladine, Beograd
Thursday 25 Mar 20:00

Sala Amerikana
Karte će biti u prodaji na Blagajni DOB.
'Los niños de los ojos rojos' su bend koji nam stiže sa zapada egzotične Španije, iz specifičnog i jedinstvenog mesta Caceres, donoseći sa sobom jednu potpuno nesvakidašnju, novu i neuobičajenu fuziju muzike! Grupa koja postoji već 8 godina, iza sebe ima preko 600 koncerata i tri albuma.
'Los niños de los ojos rojos' je jedna od inovativnijih grupa španske muzike u nekoliko poslednjih godina. Upravo je izašao njihov treći album (mart 2010) koji se zove “Sve vidim jasno” u kome nastavljaju sa svojom ulogom stvaranja neobičnog zvuka baziranog na evropskom folku, irskog, španskog i balkanskog korena, a koja je pomešana sa modernim ritmovima hip hopa, diska, ska i funkija.
Jedinstveni su između ostalog i po tome što su uspeli da postignu usaglašenost i koherentnost navedenih muzičkih pravaca, kao i da ih predstave kroz vlastite nastupe, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim!
Grupu čini 12 muzičara koji na veoma karakterističan način prezentuju raznovrsnost i bogatstvo zastupljenih instrumenata: violine flaute, španske gitare, električnog basa, bubnja, saksofona, trombona, kontrabasa, truba…
Španci su kroz svoje pesme pokazali posebno poštovanje prema balkanskoj muzici, koju interpretiraju na našem jeziku!
Više o samom bendu možete pronaći na http://www.myspace.com/losnor

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.