Izvor: Plakatt.com, 30.Apr.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LVIII Majski susreti

Klub Akademija 28, Beograd
Wednesday 8 May 19:00

LVIII MAJSKI SUSRETI
SMOTRA AMATERSKOG LIKOVNOG I KNJIŽEVNOG STVARALAŠTVA
Tradicionalni MAJSKI SUSRETI jedna su od najdugovečnijih kulturnih manifestacija na prostorima bivše Jugoslavije. Ove godine 8. maja, u Akademiji 28, srešće se 58. put po redu, slikari i pisci amateri koji će, od 19 časova, imati prilike da prisustvuju svečanom otvaranju izložbe, kao i dodeli nagrada za najbolje književne i likovne radove pristigle na ovogodišnjem konkursu.
Program MAJSKIH SUSRETA biće upotpunjen premijernim izvođenjem predstave “JAZBINA SLOMLJENOG ‘AJDUKA”, Mladena Lukeševića, na Sceni Akademije 28, od 20.30h, u izvođenju mladih glumaca amatera.
Reč je o drami aktuelne tematike – ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji, koja ujedno govori i o univerzalnoj borbi i preživljavanju kroz nekoliko mogućih aspekata; lični, socijalni, nacionalni, ali pre svega ljudski aspekt, u kome se zatvara misaoni krug postavljenih pitanja – paradoksa. U nizu svakodnevnih situacija, nesvakidašnjeg okruženja – u jazbini, ispreda se priča o hajduku, koji živi da bi “podigao revoluciju”; paralizovan fizički, a paralisan stanjem u kome se nalazi ceo jedan narod …
O Susretima:
Nastali davne 1955. godine, na Radničkom univerzitetu „Đuro Salaj“, prvoj kulturno-obrazovnoj instituciji te vrste u tadašnjoj Jugoslaviji, „Majski susreti“ bili su integralni deo obrazovnih programa i važan činilac kulturne politike zemlje. Njihova uloga i značaj, prepoznati u okvirima važnih društvenih interesa, odnosili su se na razvoj i afirmaciju amaterskog stvaralaštva – vaspitavanjem i podstrekivanjem stvaralaštva radnih ljudi, građana i omladine, u oblasti likovne umetnosti i književnosti, a u cilju prezentacije najkvalitetnijih amaterskih dela.
PROGRAM LVIII MAJSKIH SUSRETA – 8. maj 2013:
· 19.00h – Otvaranje izložbe u Galeriji Akademije 28;
· 19.30h – Svečana dodela nagrada za najbolje likovne i književne radove;
· 20.30h – Premijera predstave „JAZBINA SLOMLJENOG ’AJDUKA“.
Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

Nastavak na Plakatt.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LVIII Majski susreti, 8. maja

Izvor: DANuBeogradu.rs, 30.Apr.2013

Tradicionalni Majski susreti biće održani 8. maja od 19.00, u Akademiji 28 (Nemanjina 28), po 58. put. Na jednoj od najdugovečnijih kulturnih manifestacija na prostorima bivše Jugoslavije, smotri amaterskog likovnog i književnog stvaralaštva, predstaviće se slikari i pisci amateri, .. Pročitaj...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.