Kao rani mraz

Izvor: Plakatt.com, 30.Mar.2010, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kao rani mraz"


Sava Centar, Beograd
Tuesday 20 Apr 20:00 - 21 Apr 20:00

Premijera filma
Velika dvorana
Scenario, režija i muzika:Đorđe Balašević.
Glavne uloge: Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Mustafa Nadarević, Marko Makivić, Mira Banjac, Zijah Sokolović, Jovana Balašević, Peđa Bjelac, Danijel Kovačević, Ivan Đurić, Danica Jurčova, Radoje Čupić, Aleksa Balašević.
'Vojvodina onakva kakva je... Plodna... Rodna... Različita...
Vojvodina, uvek tako vredna... Čista... Uredna...
Širom otvorena, kao kuća spremna za svatove...
Sa muzikom sa sve četiri strane, i još malo pride, za svaki slučaj...
Sva protkana akcentima, kao šareni panonski svadbeni peškiri...
Vojvodina, divna, radoznala... izmešana... slojevita... Aj'te, molim vas...
Zar ne zaslužuje i da bude u najboljoj formi?'
Film „Kao rani mraz" snimljen je po knjizi-scenariju Đorđa Balaševića pod istim nazivom: „Kao rani mraz (Nikolina priča o Vasi Ladačkom)', a koja je i pisana kao roman u formi filmskog scenarija.
Već u podnaslovu knjige autor naglašava da je u pitanju „Scenario za dugometražnu igranu baladu' - jer film je priča o ljubavi, oslonjena na sada već čuvenu Balaševićevu „Priču o Vasi Ladačkom", ali ovaj put ispričanu očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dogodilo nakon radnje opisane u pesmi.
Uz nezaobilazni karakteristični stil i lucidne duhovitosti, ovaj film će doneti upravo ono što publika i istinski poznavaoci od autora i očekuju - srž svega što, već tri decenije, Đorđa Balaševića čini „brendom od poverenja".

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.