KOMPAKT NIGHT! @ SHARE

Izvor: Plakatt.com, 28.Mar.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMPAKT NIGHT! @ SHARE

Kulturni Centar Grad, Beograd
Thursday 7 Apr 22:00

REINHARD VOIGT / KOMPAKT / Cologne, Germany – LIVE!
JENNIFER CARDINI / KOMPAKT / Paris, France
EWOX / Beograd
www.kompakt.fm
REINHARD VOIGT / KOMPAKT / Cologne, Germany
Reinhard Voigt je jedan od suosnivača KOMPAKT records i ključna figura u razvoju i definisanju zvuka ove legendarne izdavačke etikete. Još od ranih devedestetih, njegov rad karakterišu intenzivni živi nastupi i tvd minimal zvuk.
Nepogrešivim osećajem za tehno, Reinhard Voight stvara subverzivnu, ali prijemčivu plesnu muziku. Izdanjem 'Speicher', koji je ujedno i njegov najbrže rasprodat album, otisnuo se još dalje u pravcu radikalnog tehna. Ono što njegove nastupe čini jedinstvenim jeste nepredvidivost, te i sam smatra da je za dobru zabavu najvažnije iznenaditi publiku elementom koji oni ne očekuju.
JENNIFER CARDINI / KOMPAKT / Paris, France
Već više od 15 godina, Jennifer Cardini predstavlja važan deo evropske elektronske muzičke scene.
Prva francuskinja koja predstavlja KOMPAKT records, svojim radom je doprinela stvaranju sofisticirane i emotivne strane ove izdavačke kuće.
Njeno veliko muzičko iskustvo očitava se u eksperimentalnim tehno nastupima zbog kojih je danas poznata.Rezident je u dva najuticajnija kluba u Parizu - Le Pulp i Rex Club, koji su čuveni po avangardnim andergraund žurkama. Lansiranjem kompilacije “Feeling Strange”, postala je jedan od najpopularnijih izvođača na KOMPAKT-u, a reputaciju u hausu stekla je i prvim esid haus izanjem za Pumpking records. Pokrenula je i nezavisnu izdavačku kuću Correspondant, kako bi izrazila svoju ličnu muzičku viziju.
www.shareconference.net

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.