JAZZ FUTURE SESSIONS - IMPROV KOLEKTIV

Izvor: Plakatt.com, 01.Nov.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAZZ FUTURE SESSIONS - IMPROV KOLEKTIV


Kulturni Centar Grad, Beograd
Wednesday 3 Nov 21:00

IMPROV KOLEKTIV
2009. se skupila ekipa muzičara-improvizatora priznatih u zemlji i inostranstvu. Iako iz različitih domena muzike, spojila ih je ideja o kreiranju originalnog i eksperimentalnog koncepta savremene improvizativne muzike kroz multidisciplinarni pristup. Na čelu Improv Kolektiva je autor muzike, Jasna Jovićević, kompozitorka, saksofoniskinja i aranžer. Nakon diplomiranja na Franc List Muzičkoj Akademiji u Budimpešti (smer jazza-a), sticanju magistrature na York Univerzitetu u Torontu, godinama provedenim u Brazilu, Austriji, Torontu i New Yorku, Jasna se vratila u Srbiju, gde nastupa sa priznatim umetnicima i aktivno se bavi autorskom muzikom u nadi za unapređenjem savremenog stvaralaštva. Muzika Improv Kolektiva je zasnovana na korenima savremene klasične i jazz muzike protkana improvizacijom i duhom eksperimenta. Nesvakidašnja instrumentacija otvara mnogo veće mogućnosti od konvencionalnih jazz sastava. Članovi su školovani na klasičnim i jazz akademijama širom Evrope. Jedinstvena kolaboracija umetnika iz različitih muzičkih sredina stvara svežu ideju savremenog umetničkog stvaralaštva. Produkcija je obogaćena i video projekcijom.
Članovi grupe:
JASNA JOVIĆEVIĆ: kompozitor, aranžer, saksofoni,
EWI- elektronski duv.instr., frule, kalimba, staklo
FILIP KRUMES: violina ĐORĐE PANTELIĆ: viola
VARTAN BARONIJAN: violončelo VLADA NIKIĆ: el.bas, harmonika
BOJAN IVKOVIĆ: perkusije, smeće
CENA KARTE 100 RSD

Nastavak na Plakatt.com...






Povezane vesti

Jasna Jovićević Improv Kolektiv u Gradu

Izvor: Popboks, 01.Nov.2010

U sredu, 3. novembra, u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4), nastupiće Jasna Jovićević Improv Kolektiv. Muzika Improv Kolektiva je zasnovana na korenima savremene klasične i jazz muzike protkana improvizacijom i duhom eksperimenta.

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.