JAZZ FEBRUAR u Akademiji 28

Izvor: Plakatt.com, 31.Jan.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAZZ FEBRUAR u Akademiji 28

Klub Akademija 28, Beograd
Saturday 1 Mar 22:00 - 7 Mar 01:00

Ciklus džez koncerata
JAZZ O’ CLOCK
u Akademiji 28
NIZ BESPLATNIH DŽEZ KONCERATA biće održan tokom februara meseca, počev od subote 1. februara, od 22 sata, u Klubu AKADEMIJE 28, a u susret festivalu “ROĐENDAN DŽEZA” koji se tradicionalno organizuje na ovom mestu, svake godine od 26. do 27. februara.
U okviru ciklusa “JAZZ FEBRUAR”, na koncertima – svojevrsnim masterklas radionicama, pod nazivom “JAZZ O’CLOCK”, kroz teoriju i praksu biće predstavljeni različiti stilovi džeza, od njegovih početaka do danas, a publika će moći, ne samo da čuje kvalitetan džez uživo, već i da sazna nešto više o njegovom istorijatu.
Moderator koncerata biće poznati džez pijanista i profesor džez odseka muzičke škole “Stanković” i Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, gdin Miša Krstić, koji će, ovom prilikom, održati i niz kraćih predavanja uz emitovanje retkog video materijala na temu džeza.
Na koncertima će nastupati kvartet profesora u sastavu: Miša Krstić-klavir, Goran Grbić-truba, Aleksandar Revišin-kontrabas i Dušan Ivanišević-bubnjevi, a njima će se, tokom ciklusa, pridruživati različiti gosti poput Petera Miheliča, poznatog slovenačkog džez pijaniste, a očekuju se i tradicionalni nastupi učenika džez katedre “Stankovića”.
Program JAZZ FEBRUARA:
01.02. 22h JAZZ O’CLOCK: od Nju Orleansa do Čikaga
07.02. 22h JAZZ O’CLOCK: Swing, swing, swing
15.02. 22h JAZZ O’CLOCK: To Be or to Bop
21.02. 22h JAZZ O’CLOCK: So what – Modal jazz
26-27.02. 20h 97. ROĐENDAN DŽEZA – festival
Ulaz na sve koncerte je slobodan, a rezervacije mesta se mogu izvršiti na: 011 3619 342

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.