GRADJANSKE INICIJATIVE I GRAD KONFERENCIJA

Izvor: Plakatt.com, 28.Mar.2011, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADJANSKE INICIJATIVE I GRAD KONFERENCIJA

Kulturni Centar Grad, Beograd
Tuesday 12 Apr 10:00

U okviru kampanje „Otvoreno o javnim prostorima“ Program za mlade Građanskih inicijativa u saradnji sa Evropskim centrom za kulturu i debatu „Grad“ nastavlja seriju razgovora o javnim prostorima, ovaj put sa fokusom na potrebe civilnog društva i sektora kulture za korišćenjem javnih prostora, zatim na pravne i institucionalne aspekte moguće saradnje države, gradskih vlasti, vojske i civlnog društva na revitalizaciji i stavljanju u funkciju javnih prostora u cilju zadovoljenje širih društvenih potreba.
Poseban deo konferencije će biti posvećen primerima iz okruženja kroz promociju primera dobrih praksi iz Hrvatske i Slovenije. Na konferenciji će se govoriti o partnerstvu civilnog i javnog sektora, kao i modelu zajedničkog upravljanja koji istovremeno obezbeđuje i javni nadzor i participaciju svih zainteresovanih grupa građana. U okviru drugog dana konferencije biće stavljen fokus na umetnost u javnom prostoru.
Učesnici konferencije biće i predstavnici mladih i insitutucija iz različitih gradova u Srbiji koji su posebno zainteresovani da se bave zagovaranjem za veću dostupnost javnog prostora i dobijanje nekih konkretnih prostora u svom okruženju.

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.