Đura i Mornari na Savamalskom kulturnom letu

Izvor: Prva.rs, 18.Jun.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đura i Mornari na Savamalskom kulturnom letu

Bend "Đura i Mornari" već dve decenije postoji na srpskoj muzičkoj sceni i do sada su stekli veliki broj poštovaoca koji iz godine u gotdinu verno prate njihov rad. Mnogima omiljen sastav je na domaću muzičku scenu doneo osveženje u vidu "World Music" latino zvuka koji je u svetu dožive ekspanziju, a u isto vreme u te ritmove savršeno uklopio i urbanu beogradsku poeziju Vladimira Đurić Đure, poznatijeg kao Đura Mornar.
Bend "Đura i Mornari" iza sebe ima dva albuma "Mediteran" >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i "Tropikalizam". "Tropikalizam" je imao i svoj radijski šou program "Pučina" koji se emitovao na radio Indexu, a doživeo je i istoimeni TV šou koji je prikazan na RTS 2001, kao i humoristički tropikalistički serijali "Leto u El Ranču" i "Zima u selu Zavlaka".
Vrlo uspešno su nastupali i na brojnim koncertima u Srbiji, kao i na raznim festivalima. U novoj postavi benda od 2007. godine, su Milan Milosavljević Burda (klavijature), Boris Đurić bas, Rale Bojanovski gitara, Dejan Resanović Deki harmonika, Nikola Đokić bubnjevi, Srđan Tankosić Srki klavijature, Miloš Đurić Vudi udaraljke.
Devetog jula publika će moći da ih čuje i na otvorenoj bini Miksalište, sa početkom u 21h.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.