Barely Legal Presents: BILLAIN @Club Quarter

Izvor: Plakatt.com, 16.Feb.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barely Legal Presents: BILLAIN @Club Quarter

Club Quarter, Novi Sad
Saturday 19 Mar 22:00

Barely Legal vam ovom prilikom predstavlja veliku Drum and Bass zurku u klubu Quarter na kojoj ce 19. marta nastupati jedan od vodecih Neurofunk producenata danasnjice, BILLAIN!
U 2016. godini Adis Billain Kutkut se ističe kao jedan od istinskih pionira i eksperimentatora našeg vremena. Uz mali broj imena u DnB-u koja su toliko sinonimna sa unapređenjem zvučnih ideja, narativnih pojmova i uključenjem tehnologije i vizualizacija u dela – njegovo dosledno istraživanje novih hibridnih kombinacija ovih sastavnih delova ga izdvaja od drugih.
Pošto se školovao u veštinama i teoriji muzičke produkcije kroz tehno, Billain je napokon pronašao dublju vezu sa širokim mogućnostima eksperimentisanja koje se mogu naći u isprekidanom ritmu Drum and Bass-a. Uz njegove rane uticaje među kojima su Xenakis, Aphex Twin, The Prodigy i rana izdanja Metalheadza, bilo je neminovno da će prepoznatljivi zvuk koji je napokon stvorio biti istinski eksperimentalne prirode.
Nakon niza izdanja u Breed, Syndrome Audio, Citrus i Rise Audio, na kraju je pronašao čvrstu poziciju u Bad Taste Recordings – legendarnoj izdavačkoj kući DnB legendi Bad Company Uk. Nakon izdavanja par singlova „Batbots/Manifold“ 2012. godine i „Blockfield/Boogie“ 2013. godine, koji se i dalje redovno puštaju po DJ nastupima, on je ustanovio svoj zvuk u jednoj od najznačajnijih izdavačkih kuća neurofanka. Svojim EP-om „Colossus“ u izdanju Bad Tastea u 2014. godini, otišao je korak dalje, pa ga je ugledna publikacija UKF proglasila „preokretačem“ i da numere kao što su „Autonomous“ demonstriraju njegov beskompromisni pristup pomeranju granica DnBa. Numerom Colossus, Billain je uspostavio narativ svoje „Apezijske“ naučnofantastične odiseje, potpomognute neverovatnim ilustracijama Marvelovog umetnika Enisa Čišića.
Odatle se njegovi uspesi množe – remiksovao je numeru Koan Sounda i ASAe „Tetsuo’s Redemption“ praćenu neverovatnom preinačenom omaž verzijom Katshuhiro Otomoovog filma „Akira“, a izdao je i audio-vizuelni eksperiment „Assembly“ i EP „Binary 003# kroz ugledni Critical Music. Ponovo se pojavio na sceni u 2015. godini sa EP-om „Colonize“ u izdanju EATBRAIN-a, nastavljajući putešestvije Apezijca kao podršku za 4 raznolike i agresivne neurofank numere, i objavljujući EP uz animirani trejler snimljen na nivou koji se retko vidi u kontekstu
Drum and Bass-a.
Početkom 2016. godine čućemo novo izdanje iz Bad Taste kao deo MethLab // 2 Epa, kao i grubi futuristički remiks za Current Value.
LINEUP:
BILLAIN
[Eat Brain // Metnem // Bad Taste Recordings // Critical Music]
https://www.facebook.com/BillainSystems?fref=ts
https://soundcloud.com/billain
NETICS
[Mindtech Recordings // Future Funk Music // Abducted ]
https://www.facebook.com/netics.ns/?ref=hl
https://soundcloud.com/neticsns
SENZZOR
[Metnem]
https://www.facebook.com/senzzordnb/?fref=ts
https://soundcloud.com/senzzor
Upad:
Na Ulazu 500RSD

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.