Akvareli Dragoslava Husara

Izvor: Plakatt.com, 10.Feb.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akvareli Dragoslava Husara

Galerija SULUV, Novi Sad
Monday 13 Feb 19:00 - 3 Mar 19:00

Više puta slikani motiv, jedna emocija ili jedna misao, dosta crtanja, nošenje nečeg važnog i slobodnog dovodi do otkrića novog poretka stvari. Pokreće se lepota, otvara se čudo.
       
Predstave koje nosimo i čuvamo sporo sazrevaju. Poezija akvarela je zagonetna. Prolazi vreme i slika se taloži, čisti i doteruje. Voda ispira dragoceni materijal. Slike na papiru mogu dodirnuti Tajnu.

Dragoslav Husar svoj svet nosi u sebi kao i svako od nas, i u najvećoj pažnji, tamo dokle je stigao, razliva na papir misli o lepoti. Misli koje se tope u cvetne krunice i venčiće boje.
       
Nikuda ne žuri i pomalo je odsutan. Zagledan u daljinu, u brda i oblake,  ali ima vremena za druge. Priprema se, čisti svoj izraz, sve je bogatiji, a plovi svojom lađom. Kad već i njega Sunce greje, raduje se tome kao malo dete.

       
Usavršava jednu strukturu. Uređuje suprotstavljene vrednosti svetla, boje, fakture... Postavlja velike presne stanice za naše oči, jako svetlo beline papira, suptilne obojene mrlje, fon neba, češljeve i šrafure. Ono što se odmah uočava i ono što drugačije živi u slici. Pokrete u vazduhu, i zvuk.
       
Predlaže ritmove četkom i bojom.
       
Boje se razlivaju u bajku.

Radivoj Dragin

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.