SPC da se izjasni o presudi generalima

Izvor: TvojPortal.com, 21.Apr.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SPC da se izjasni o presudi generalima"

(vesti online) Vojni biskup Juraj Jezerinac pozvao je Srpsku pravoslavnu crkvu da se izjasni o haškim presudama generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.
 

"Neka se SPC, sa kojom delimo isti hrišćanski pogled na svet, kao moralna vertikala srpskog pravoslavnog življa, izjasni o presudi generalima Markaču i Gotovini", napisao je Jezerinac u poruci Vojnog ordinarijata o haškim presudama."SPC bi zbog ljubavi prema pravednosti, a na osnovu činjenica i dokumenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << mogla dati svedočanstvo da odlazak srpskog življa nije plod udruženog zločinačkog poduhvata i progona, nego organizovanog poduhvata pobunjenih vođa srpskog življa u predmetnom području", navodi Jezerinac.
Ostatak vesti pročitajte na linku

hrvatskaspcjuruj jezerinacda se izjasnihrvatski generali

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.