
Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Sep.2024, 12:02
Provansalska paradajz čorba: Okrepiće vas za tili čas
Ako vam treba nešto vas zagreje i okrepi u isti mah, tu je najukusnija provansalska paradajz čorba. Delimo sa vama najbolji recept.
Čini mi se da nismo nikad tako naglo preskočili iz letnjih u jesenje temperature. Čak i osobe koje nisu meteoropate slabije funkcionišu ovih dana. Ako se osećate umorno i fali vam energije, povedite malo više računa o ishrani. Za početak napravite ukusnu i okrepljujuću čorbicu od paradajza i to onako kako je prave u Provansi. Osnažiće vas za tili >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << čas.
Kako se priprema okrepljujuća provansalska paradajz čorba
@samanta_kochenmitliebe #tomato #tomatosoup #suppe #soup #tomate #gesundheit #viral #fy #fyp #foryou #foryoupage #following #fürdich #like #viralvideo #essen #kochen #rezept #reis ♬ Si No Estás „Sped Up“ – iñigo quintero
Većina nas navikla je na krem čorbu od paradajza, a u Provansi je, između ostalog, često pripremaju s pirinčem. Na kraju možete da je izmiksate štapnim mikserom i dobijete krem čorbicu. Ono što provansalskoj čorbi od paradajza daje poseban šmek i činije još zdravijom jeste ljuta papričica. Upravo je ona ta koja podiže energiju jer zagreva celo telo i ubrzava cirkulaciju.
Originalni recept za provansalsku čorbu od paradajza
Sastojci:
1 kg paradajza
1 veća glavica crnog luka
6-8 većih čenova belog luka
50-60 g pirinča
2-3 kašike pesto sosa
2-3 kašike ulja
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
1/2 kašičice šećera
1 litar bujona od povrća
so po ukusu
Priprema:
Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. Ispasirajte beli luk. Oljuštite i sitno iseckajte paradajz – uklonite semenke.
Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite crni luk 5-6 minuta, dok ne postane staklast.
Dodajte biber i šećer, mešajte minut. Dodajte paradajz i beli luk i kuvajte još 5-6 minuta.
Dodajte pirinač. Sve prelijte vrelom bujonom od povrća i posolite. Kada provri, kuvajte na umerenoj vatri oko 20 minuta.
Sklonite supu sa šporeta, dodajte pesto sos i izmiksajte štapnim mikserom.
Umesto pesto sosa možete dodati nekoliko grančica bosiljka.
Prijatno!
loooby/gettyimages.comThe post Provansalska paradajz čorba: Okrepiće vas za tili čas appeared first on Lepota i zdravlje.
Pogledaj vesti o: Delimo
Nastavak na Lepota i zdravlje...