Provansalska paradajz čorba: Okrepiće vas za tili čas

Izvor: Lepota i zdravlje, 11.Sep.2024, 12:02

Provansalska paradajz čorba: Okrepiće vas za tili čas

Ako vam treba nešto vas zagreje i okrepi u isti mah, tu je najukusnija provansalska paradajz čorba. Delimo sa vama najbolji recept.  Čini mi se da nismo nikad tako naglo preskočili iz letnjih u jesenje temperature. Čak i osobe koje nisu meteoropate slabije funkcionišu ovih dana. Ako se osećate umorno i fali vam energije, povedite malo više računa o ishrani. Za početak napravite ukusnu i okrepljujuću čorbicu od paradajza i to onako kako je prave u Provansi. Osnažiće vas za tili >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << čas. Kako se priprema okrepljujuća provansalska paradajz čorba @samanta_kochenmitliebe #tomato #tomatosoup #suppe #soup #tomate #gesundheit #viral #fy #fyp #foryou #foryoupage #following #fürdich #like #viralvideo #essen #kochen #rezept #reis ♬ Si No Estás „Sped Up“ – iñigo quintero Većina nas navikla je na krem čorbu od paradajza, a u Provansi je, između ostalog, često pripremaju s pirinčem. Na kraju možete da je izmiksate štapnim mikserom i dobijete krem čorbicu. Ono što provansalskoj čorbi od paradajza daje poseban šmek i činije još zdravijom jeste ljuta papričica. Upravo je ona ta koja podiže energiju jer zagreva celo telo i ubrzava cirkulaciju. Originalni recept za provansalsku čorbu od paradajza Sastojci: 1 kg paradajza 1 veća glavica crnog luka 6-8 većih čenova belog luka 50-60 g pirinča 2-3 kašike pesto sosa 2-3 kašike ulja 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera 1/2 kašičice šećera 1 litar bujona od povrća so po ukusu Priprema: Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. Ispasirajte beli luk. Oljuštite i sitno iseckajte paradajz – uklonite semenke. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i pržite crni luk 5-6 minuta, dok ne postane staklast. Dodajte biber i šećer, mešajte minut. Dodajte paradajz i beli luk i kuvajte još 5-6 minuta. Dodajte pirinač. Sve prelijte vrelom bujonom od povrća i posolite. Kada provri, kuvajte na umerenoj vatri oko 20 minuta. Sklonite supu sa šporeta, dodajte pesto sos i izmiksajte štapnim mikserom. Umesto pesto sosa možete dodati nekoliko grančica bosiljka. Prijatno! loooby/gettyimages.comThe post Provansalska paradajz čorba: Okrepiće vas za tili čas appeared first on Lepota i zdravlje.
Pogledaj vesti o: Delimo

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.