K. Mitrovica: U petak sednica

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

K. Mitrovica: U petak sednica

Kosovska Mitrovica -- Predsednik Građanke inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je da je za petak najavljeno održavanje konstitutivne sednice Skupštine Opštine Kosovska Mitrovica.

Ivanović je agenciji Beta rekao da bi, prema informacijama kojima on raspolaže, ta sednica trebalo da bude nastavak neodržane sednice koja je bila zakazana pre dve nedelje, a to je, kako je ocenio, tehnički problematično.

"Ja smatram da tu sednicu treba da održimo bez ikakve senke. Ovako, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u petak nećemo na sednici imati predstavnike Albanaca i u startu, pre njenog zvaničnog formiranja, etnički delimo skupštinu koja ima samo 19 odbornika", kazao je Ivanović.

Ipak, je najavio da će odbornici njegove građanske inicijative doći na seednicu zakazanu za petak u 10 časova.

On smatra da bi formiranje Skupštine opštine u Kosvskoj Mitrovici, trebalo da bude uzor i model za konstituisanje preostale tri opštine na severu Kosova, pa zbog toga sve treba da protekne u najboljem redu i bez ikakvih spornih momenata.

Albanci najavili bojkot

Odbornik Demokratske partije Kosova (DPK) Agim Deva najavio je danas da odbornici albanskih partija neće prisustvovati konstitutivnoj sednici opštine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ukoliko na pozivnicama ne budu istaknuti simboli Kosova.

Izabrani odbornik u opštini Deva rekao je KIM radiju da njegovi sunarodnici neće položiti zakletvu, ukoliko logo Kosova ne bude jasno istaknut na pozivnicama i dokumentima kojim se potvrđuju mandati.

"Niko od nas neće popustiti. Bez logoa Kosova na zakletvi i na drugim dokumentima, nećemo se potpisati, makar izbori bili poništeni", podvukao je on.

Deva je rekao da je nejasno zašto se izbegava isticanje simbola Kosova, kada su lokalni izbori na severu sprovedeni po kosovskim zakonima.

"Nije u redu. Ako su glasali po jednom principu, gde je jasno istaknut logo Kosova, to treba i dalje da se poštuje. Ne znam zašto bi se sada zaoštravali odnosi", naglasio je Deva, dodajući da zaoštravanje i menjanje principa nije dobro za ljude koji nakon ovih izbora očekuju "nešto dobro, zapošljenje ili nešto drugo".

Deva je naveo da pet odbornika iz albanske zajednice i jedan Bošnjak još nisu dobili pozivnice za konstitutivnu sednicu, iako im je juče telefonom javljeno da je ona zakazana za petak, 10. januar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: U petak konstituisanje skupštine u Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2014

Predsednik Građanke inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović izjavio je večeras da je za petak, 10. januar, najavljeno održavanje konstitutivne sednice Skupštine Opštine Kosovska Mitrovica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ivanović: U petak konstituisanje skupštine u Mitrovici

Izvor: Blic, 08.Jan.2014

Predsednik Građanke inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović izjavio je večeras da je za petak, 10. januar, najavljeno održavanje konstitutivne sednice Skupštine Opštine Kosovska Mitrovica. Oliver Ivanović..Ivanović je rekao da bi, prema informacijama kojima on raspolaže, ta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.