Cvetanović na gradskoj slavi: Da darujemo višak i da delimo i ono malo što imamo (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 28.Maj.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović na gradskoj slavi: Da darujemo višak i da delimo i ono malo što imamo (VIDEO)

Posle rezanja slavskog kolača u sedištu grada, gradonačelnik Goran Cvetanović se obratio gostima i vladiki niškom Arseniju govoreći o važnosti ovoga dana.

SLAVA Govor Vladike u Leskovcu

Posted by Jugmedia on понедељак 28. мај 2018.

Duhovni ponedeljak ujedno predstavlja i rođendan  Hrišćanske crkve, to je dan kojim obeležavamo silazak Svetog Duha na apostole, te nas podseća na važnost vere, očuvanja tradicije, mira i razumevanja. Praznovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ovog dana obavezuje nas da ne zaboravimo ko smo, da čuvamo našu istoriju, našu  kulturu, našu veru. Obavezuje nas da se borimo za bolje uslove, da darujemo višak i da delimo i ono malo što imamo. Da širimo dobro i da oprostimo loše, da zaboravimo na zlo a da pamtimo lepo”, kazao je Cvetanović.

On je dodao da današnji dan posebno važan i zato što se Leskovac i Bijeljnina pobratime.

Vladika Arsenije u svom obraćanju čestitao je krsnu slavu Leskovčanima i poželeo im uspeh u radu i privatnom životu.

Rezanju slavskog kolača prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Mića Mićić, zatim, predstavnici vojske, policije i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Leskovčanin Žikica Nestorović.

Potpisan je memorandum o pobratimljenu Leskovca i Bijeljine, a predstavnik vojske pukovnik Nenad Marković uručio je Cvetanoviću povelje Regionalnog centra Ministartsva odbrane Niš za dugogodišnju uspšenu saradnju.

Ovogodišnji domaćin slave je Aleksandar Đurović, predsednik Skupštine grada Leskovca, a naredne će biti Nebojša Kocić, v.d. direktora Turističke organizacije Leskovac.

Slava u Leskovcu Rezanje slavskog kolača

Posted by Jugmedia on понедељак 28. мај 2018.
Pogledaj vesti o: Delimo,   Facebook

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.