Znate li kako da budete bolji muž?

Izvor: S media, 09.Feb.2011, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li kako da budete bolji muž?

Negde između zarađivanja za egzistenciju, brige o deci i plaćanja računa, zaboravili ste na svoju suprugu. Zastanite malo i razmislite o svom braku i vašoj dragoj

Zainteresujte se za nešto što vaša supruga voli

Ovo je vrlo teško muškarcima koji sve hobije različite od vlastitih smatraju bezveznima, a da ne govorimo o žanru filmova ili knjigama. Znamo da nije lako pokazati interes za romantičnu komediju tipa ' >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dan zaljubljenih', no ukoliko se prisilite i dragu odvedete u bioskop, pokazaćete da ste odrasli, a taj gest će vaša supruga itekako znati da ceni.

Stavite decu na spavanje

Pobrinite se za decu na dva tri sata i dajte supruzi vremena samo za nju. Neka uživa u toploj kupki, ode na masažu, čita knjigu ili što već želi. U pretrpanom rasporedu zaposlena majka odnosno supruga biće vam zahvalna kao da ste joj poklonili godišnji odmor.

Naučite da se izvinite

Zvuči kao lagan, ali ovo može biti i najteži zadatak. Mnogi su verovatno puno puta u braku ili vezi pokazali svoju eksplozivnu, prgavu i tešku narav. OK, svi smo ljudi. No budite čovek, priznajte grešku i izvinite se dragoj što ponekad zaboravite na lepe manire i uljuđenu komunikaciju.

Zahvalite joj što vas trpi

Izrazite se baš tako i to je dovoljno. Nemojte nabrajati svoje mane i propuste, ali recite joj da cenite što vas trpi čak i onda kad joj niste pri ruci, a baš ste joj trebali. I sami znate da ponekad niste osoba s kojom je uvijek ugodno živeti.

Počistite za sobom

Bacite u smeće tu kesicu čipsa nakon kasno noćnog gledanja filma. Sklonite prljave čarape s poda sobe. Očistite fotelju od svoje garderobe jer to nije ormar. Ispraznite pepeljaru punu opušaka koju držite već danima na prozoru. Itd. Itd. Odrastite i čistite za sobom. Ne živite više s mamom.

Organizujte vreme samo za vas dvoje

Jednom mesečno organizujte veče samo za vas dvoje. Pobrinite se za čuvanje dece i odvedite je u pozorište, bioskop ili na večeru. No i sama činjenica da ste se pobrinuli za decu biće dovoljna, pa jednostavno možete uživati u noćnoj šetnji gradom i sladoledu.

Držite do sebe

Ne budite zapušteni. Zube, kosu nokte držite urednima. Nemojte je sramotiti s tim dlakama u nosu. OK, zezamo se, ali svakako držite do higijene i hodajte mirišljavi i čisti, a vaša će draga biti ponosna na vas.

Bavite se svojom stranom porodice

Pomognite supruzi u utisku koji ostavlja na vašu porodicu. Znate da se sve može dvostruko protumačiti, interpretirati i okrenuti protiv nje. Razgovarajte sa svojim roditeljima i ukoliko odlučite da ćete Uskrs provesti u krugu vaše male porodice, vi to recite svojim roditeljima.

Zadržite lepo ponašanje s početka veze

Žena vam nije frend s utakmice pred koji prdite i podrigujete. Niste to radili ni na početku veze pa nemojte ni sada. Vetrovi za vrijeme gledanja filma su zabranjeni.

Recite joj da je privlačna

Znamo da je to muškarcima, pogotovo onima u dugim brakovima, teško izreći, no ne zaboravite da žene jako vole komplimente. Recite joj da je lepa i privlačna i nagrada je garantovana. Vaša draga rastopiće se od radosti.

Ne prigovarajte

Suzdržite se od kritike svega što ona čini. Budite sigurni da se daje sto posto u kući, u održavanju braka i vaspitanju dece. Sitni prigovori i kritike bole više od ičega, a nikako nisu podsticajni za zdravi razvoj veze. Umesto kritike, pregrizite jezik i recite joj da ju je lepo videti da se trudi da vam napravi omiljeno jelo.

U društvu pokazujte koliko je cenite

Na zajedničkoj večeri s prijateljima diskretno je zagrlite, smejte se njenim šalama, pitajte je za mišljenje, pokažite koliko je uvažavate, cenite i koliko vam je dobro u njenom društvu. Postaćete suprug godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.