Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svepoljska omladina poziva na izjave ljubavi otadžbini

Podmladak poljskih ultrakatoličkih radikalnih nacionalista, Svepoljska omladina, u želji da podstakne rodoljublje pozvao je danas Poljake da na ulicama 100 gradova na Dan zaljubljenih izjave ljubav ne samo devojci ili dečku, već pre svega domovini Poljskoj.

Predstavnik Svepoljske omladine Mateuš Mažoh rekao je za poljsku državnu televiziju TVP.info da su u kampanji "Volim Poljsku" koja se već organizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << više godina aktivisti podelili ljudima nekoliko desetina hiljada plakata.

"Ljudi su preokupirani komercijalnim Danom svetog Valentina a mi podsećamo da na taj dan pada godišnjica formiranja poljske Zemaljske armije i promovišemo ljubav prema otadžbini", rekao je Mažoh.

Ove godine na plakatu radikalnih poljskih nacionalista je devojka, Poljska, sa vojničkom kapom i crtežima simbola poljskog pokreta otpora tokom Drugog svetskog rata i godinom 1942. kada je formirana antifašistička Zemaljska armija.

"Želimo da podsetimo prolaznike da su najvažnije vrednosti na ovom privremenom svetu narod i otadžbina. Moramo da promovišemo te vrednosti da ne završimo kako završavaju sadašnja zapadna društva, znači bez vrednosti, bez principa i bez ijedne izrazitije ideje", kazao je o današnjoj akciji Mažoh.

Nad kampanjom Volim Poljsku ekstremističke poljske omladine pokroviteljstvo je ove godine preuzeo Savez boraca Zemaljske armije koja je formirana 14. februara 1942. godine od većeg broja raznih organizacija pokreta otpora nacistima u okupiranoj Poljskoj.

U leto 1944. godine u naponu snage Zemaljska armija imala je 380.000 pripadnika, od toga najmanje 20.000 vojnika pod oružjem na terenu u partizanskim odredima a junačku borbu nisu tim odredima osporavale ni kasnije poljske komunističke totalitarne vlasti, već su osuđivale oficire i ratnu poljsku vladu u egzilu da su navodno zloupotrebili taj glavni deo poljskog pokreta otpora za svoje desničarske ciljeve.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Svepoljska omladina poziva na izjave ljubavi otadžbini Poljskoj na Dan zaljubljenih

Izvor: Beta, 14.Feb.2017

Podmladak poljskih ultrakatoličkih radikalnih nacionalista, Svepoljska omladina, u želji da podstakne rodoljublje pozvao je danas Poljake da na ulicama 100 gradova na Dan zaljubljenih izjave ljubav ne samo devojci ili dečku, već pre svega domovini Poljskoj.Predstavnik Svepoljske omladine Mateuš...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.