Spomenar na dar Beogradjanima

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spomenar" na dar Beogradjanima

Javno preduzeće ''Beogradska tvrdjava'', u susret Danu zaljubljenih, otvorilo je danas u galeriji u unutrašnjoj Stambol kapiji ''Spomenar'' u kome će se čuvati lične poruke onih koji žele da njihove misli i osećanja ostanu "trajno zabeleženi".

"Čast" da se prvi upiše u ''Spomenar'' pripala je poznatom dečijem književniku Ljubivoju Ršumoviću, čijom je porukom svečano otvorena prva knjiga spomenara.

''Glavna ideja kreiranja ovog spomenara jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se medju ljude vrati pisana reč, jer su ljudi u vremenu u kome živimo zaboravili da misli razmenjuju putem papira i olovke'', rekla je predstavnik tog preduzeća Olivera Vučinić.

Ona je ukazala da je pisanje pisama i razglednica gotovo izašlo iz "mode" i baš zbog toga je i pokrenuta akcija kojom se pozivaju zaljubljeni da voljenim osobama, na originalan način, saopšte svoja osećanja koja će ostati trajno zabeležena i čuvana u knjigama-spomenarima, medju zidinama Tvrdjave.

Direktorka Beogradske tvrdjave Ivana Lučić-Todosić rekla je da je princip primanja poruka veoma jednostavan - paralelno s upisivanjem poruke u spomenar popunjavaju se i dve razglednice, pri čemu jedna ostaje u kartoteci, a druga se šalje osobi kojoj je poruka namenjena.

Projekat je rezultat saradnje ''Beogradske tvrdjave'' i organizacije ''Zdravo živo'' koja je ujedno i idejni autor izgleda ''Spomenara'', koji će biti otvoren za poruke posetilaca tokom cele godine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljubivoje Ršumović otvorio "Spomenar" na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 11.Feb.2011

Poznati književnik Ljubivoje Ršumović otvorio je juče u galeriji unutrašnje Stambol kapije na Kalemegdanu “Spomenar”, u kojem će se čuvati lične poruke, stihovi i uspomene svih oni koji žele da njihove misli i osećanja prema dragim osobama ostanu trajno zabeleženi na Beogradskoj tvrđavi....

Nastavak na Blic...

Ršum iz „Spomenara“ poslao poruku ljubavi

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 01:20

BEOGRAD - Poznati književnik Ljubivoje Ršumović imao je čast da se juče prvi upiše u “Spomenar“, u kome će se čuvati lične poruke ili stihovi svih oni koji žele da svoje misli i osećanja prema nekoj dragoj osobi ostanu trajno zabeleženi u galeriji unutrašnje Stambol kapije na Kalemegdanu....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.