Vladika Joanikije i sveštenici pušteni na slobodu!

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020, 02:15

Vladika Joanikije i sveštenici pušteni na slobodu!

Očekuje se da vladika i sveštenici nakon puštanja iz pritvora dođu ispred zgrade tužilaštva Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) pušteni su na slobodu.Njima je ranije bio određen pritvor od 72 sata. Kada su građani koji su bili okupljeni ispred zgrade tužilaštva saznali za odluku počelo je skandiranje "Vladika, pobeda" i "Nikšićani brane svetinje".Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nikšiću, Stevo Šekarić rekao je večeras novinarima da episkopu budumljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) neće biti produženo zadržavanje, a o detaljima će biti reči sutra na konferenciji za novinare koja je zakazana za 10 časova. Očekuje se da vladika i sveštenici nakon puštanja iz pritvora dođu ispred zgrade tužilaštva i obrate se građanima koji od juče u devet časova ujutro čekaju odluku.Podsetimo, pritvor od 72 sata određen je sledećim sveštenicima nikšićkog sabronog hrama: Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću, Nikoli Marojeviću i Slobodanu Jokiću, s tim što je o. Jokić, nakon saslušanja, vraćen u bolnicu gde se nalazi pod policijskom stražom.Za sutra je najavljena pres konferencija na kojoj će detaljnije biti obrazložena odluka.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI SNIMCI vladike Joanikija pošto je pušten iz pritvora (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020

Vladika se odmah obratio verujućem narodu koji se okupio još jutros kako bi mu pružili podršku Vladika Joanikije i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve su pušteni na slobodu. Posle pritvora koji je trajao 72 sata, sveštenici su konačno udahnuli svež vazduh. Joanikije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.