PRVI SNIMCI vladike Joanikija pošto je pušten iz pritvora (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Maj.2020, 02:15

PRVI SNIMCI vladike Joanikija pošto je pušten iz pritvora (FOTO+VIDEO)

Vladika se odmah obratio verujućem narodu koji se okupio još jutros kako bi mu pružili podršku Vladika Joanikije i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve su pušteni na slobodu. Posle pritvora koji je trajao 72 sata, sveštenici su konačno udahnuli svež vazduh. Joanikije i sveštenici su nakon puštanja iz pritvora došli među građane koji od juče u devet časova ujutru čekaju odluku.Ispred tužilaštva u Nikšiću večeras se nalazi više hiljada građana koji su se tu okupili još jutros u devet časova u znak protesta zbog hapšenja Joanikija i sveštenika.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADIKA JOANIKIJE POSLE OSLOBAĐANJA: Režim je zaratio i sa Njegošem, a sada i sa Svetim Vasilijem! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Maj.2020

Vladika Joanikije noćas se posle puštanja iz pritvora gde je proveo 72 sata sa još osam sveštenika obratio građanima koji su ga čekali ispred zgrade tužžilaštva i uz reči zahvalnosti na podršci poručio da se treba spremiti za dugu borbu za slobodu vere i slobodu i dostojanstvo svakog građanina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.